علم رجال رسوا کننده فرقه های صوفیه است.

🔸 فرقه های صوفیه هیچ گاه مقبولیتی در میان علمای برجسته مذهب تشیع نداشتند. علمای مذهب شیعه با استناد به احادیث موثقی که از ائمه معصومین وارد شده است با فرق تصوف هیچ گونه مماشات و معاشرتی نداشته اند.
🔸 روسای فرقه های صوفیه ، برخی از علمای شیعه را به دروغ در زمره صوفیان معرفی کردند تا بتوانند مقبولیتی در میان مسلمانان پیدا کنند و حتی برخی از افراد معلوم الحال را به دروغ و بدون هیچ گونه سند و مدرک معتبر در زمره علمای شیعه مطرح کردند.
🔸 علمای شیعه با نگارش کتاب های مرجع در علم رجال پرداختند تا نسل های بعد در این امر دچار مشکل نشوند. علم رجال به بررسی احوال و اوصاف راویان حدیث و بیان اصول و قواعد آن میپرازد.
🔸 علمای بزرگ شیعه همانند شیخ طوسی، شیخ مفید، نجاشی، علامه حلی، کتب متعددی در علم رجال از خود به یادگار گذاشتند که شیعیان مرهون زحمات بی نظیر آنان هستند.
🔸 با نگاهی به کتب رجالی شیعه، هرگز نامی از سردمداران فرقه های صوفیه به عنوان علمای شیعه یاد نشده و صوفیان به دروغ نام بزرگان خود را به نقل از کتب رجال شیعه مطرح می کنند.
🔸 کتاب های منبع رجالی در میان شیعیان در موارد این چنینی اهمیت حیاتی خود را نشان می دهد تا ما بتوانیم با بررسی آن، سردمداران غیر مسلمان فرقه های صوفیه را بشناسیم.